Saboteur

saboteur 1

„Ai coborât în mină în căutare de aur. Dintr-odată și se rupe ciocanul de abataj și ți se stinge lanterna. Sabotorul a lovit din nou!”

Așa începe unul dintre primele jocuri îndrăgite de mine – Saboteur. Este un joc de cărți, ușor și distractiv și poate fi jucat încă de la 8 ani. Eu l-am descoperit târziu, dar dacă aveți copii prin preajmă are o poveste interesantă; deși nu știu ce să zic despre toată latura negativo-distructivă a sabotorilor.

saboteur 2Mai mulți pitici coboară în mină pentru a găsi aur. Însă ca în orice poveste, unii sunt personaje pozitive – minerii, iar alții au rol negativ – sabotorii. Rolurile se împart încă de la început, dar sunt secrete. Pe parcursul jocului îți poți da seama cu cine ești în echipă, dar trebuie să ai mare grijă pentru că uneori aparențele înșală.

Minerii construiesc drumuri / sapă cât mai adânc în mină pentru a descoperi aurul, iar sabotorii fac tot ce pot să le pună bețe în roate.

saboteur 3Pentru a ajunge la aur trebuie să pui 7 rânduri de cărți de la intrarea în mină până la descoperirea aurului – una dintre cele 3 cărți din față. Poți avea însă ghinionul de a nu găsi cartea cu aur și atunci trebuie să mergi mai departe, dacă ai cu ce; sau se poate întâmpla să meargă construcția în sus sau mult în lateral și atunci drumul devine un labirint.

După cum se vede și în poza de lângă – nu există doar drumuri directe și intersecții, ci și drumuri întortocheate și înfundături – care pot fi folosite de inamici.

Spre norocul minerilor, dar nu numai, există și un set de cărți speciale care te pot ajuta sa blochezi un asaboteur 4dversar, să vezi unde se află aurul sau să dărâmi o porțiune de drum care te incomodează. O dată blocat, oponentul nu mai poate construi la hartă, poate doar să folosească cărțile speciale pentru a se debloca sau a bloca pe altcineva sau poate renunța la o carte.

Dacă aurul NU este descoperit, jocul se termină atunci când se termină toate cărțile. Echipa câștigătoare primește bulgări de aur, iar la sfârșitul a 3 runde, jucătorul care are cei mai mulți bulgări a câștigat jocul.

Sincer, însă, bătălia este atât de încrâncenată în fiecare joc încât nu mai bagi de seamă cum trec rundele. La început chiar uitam să împărțim bulgarii de aur, atât de tare ne distram. La fel ca Solo, se poate juca în maxim 10 jucători, ceea ce îl face ideal într-un grup mai mare de prieteni 😉

Personal, îmi place la nebunie să fiu sabotor – e mult mai amuzant, ai posibilitatea să încerci mai multe strategii și îi poți lua pe pitici prin învăluire.
Este un joc pe care îl recomand cu plăcere tuturor celor care vor să încerce ceva distractiv.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s