Ar trebui să ne facem timp pentru sănătate

life on fast forwardNu știu cum este în alte orașe, dar în București merge totul în viteză. Facem lucrurile pe fugă, alergăm la birou, stăm ore bune în scaun cu ochii în calculator, fugim acasă, gătim ceva, ieșim în oraș, ne uităm la un film, facem câte ceva prin casă dacă mai putem, ne culcăm și a doua zi o luăm de la capăt.

Suntem încontinuu stresați și nu ne facem niciodată timp pentru propria sănătate. Sau cel puțin, eu, nu prea mi-am făcut. (sursă poză: bonbon387.wordpress.com)

Ultima dată când mi-am propus să fac ceva a fost acum vreo 3 săptămâni, când am fost la bazin și timp de 2 ore am fost transportată într-o altă lume. M-am relaxat. Da, mă dureau mușchii de la efort, am făcut și puțină febră la brațe – e oarecum normal dacă nu am exercițiu fizic – dar mi-am propus să revin, cel puțin săptămânal, pentru mișcare. Și ghici ce!? nu am mai avut timp…

Dacă stau să mă gândesc bine cam așa au decurs toate încercările de a mă implica în orice tip de activitate sportivă (aerobic, tae-bo, fitness, dans) de când am terminat școala și m-am angajat cu normă întreagă. Deși ăsta ar trebui să fie unul din motivele care să mă împingă către sport.
Nu mai vorbesc de alte lucruri.
Undeva prin septembrie anul trecut am zis să mă duc la un masaj de relaxare pentru că mă simțeam anchilozată. Fata de la salon, după nici un minut îmi spune „Nu am mai văzut de mult pe cineva atât de încordat. Așa-i că stați toată ziua la birou?” Am rămas mască. Și na!, mi-a recomandat să merg la mai multe ședințe să îmi dea drumul la mușchi ca lumea, dar nu am mai ajuns.

Avem cumva mentalitatea că suntem tineri, o să treacă, chiar dacă nu facem nimic să ajutăm. Nu e ok. Cred că probleme perioadei în care trăim țin în mare parte de coloană (fie zona lombară, fie cervicală) și pozițiile incorecte în care stăm la birou. Am prieteni care au ajuns la doctor și au fost sfătuiți să înoate sau să facă zilnic măcar jumătate de oră mișcare și mă îngrozește gândul că dacă până în 30 de ani se întâmplă asta, ce o să facem peste 10, 15 ani? (sursă poză: blog.highperformancelifestyle.net)

Ar trebui să ne facem analize regulat (cel puțin o dată pe an) și să avem grijă de noi astfel încât să nu ajungem în astfel de situații. Sugerez Clinica Hipocrat  – oferă servicii complete de la analize, la masaj de relaxare sau salinoterapie. Habar nu aveam că există așa ceva în București, dar mi se pare o îmbinare ideală a utilului cu plăcutul.

Așadar, mi-am propus să îmi impun, cumva, ca măcar de 2 ori pe săptămână să fac 1 oră de sport – acasă sau la o sală, să încerc să merg mai mult pe jos, să am o dietă echilibrată și să ajung la un masaj măcar 1 dată pe lună. Conștientizez că e greu și am văzut pe pielea mea cum stă treaba cu timpul, dar dacă nu încep de acum, mai târziu s-ar putea să fie prea târziu și să nu mai am ce să fac.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s